Descoperă lumea bunului gust!
Rețete pe care trebuie să le încerci neapărat!
Brioșe cu legume și Șuncă Praga...
- 160g făină
- 100g Șuncă Praga ELIT
- 1 pliculeț praf de copt
- 2 ouă
- 50 ml ulei de măsline
- 150g cașcaval/ brânză telemea
- cubulețe de ardei gras sau gogoșar
- 1 roșie
- sare, piper
- frunze de spanac, mărar, pătrunjel (opțional)
Vinete la cuptor cu cârnați și...
- 1,5 kg vinete
- 300 g cârnați de casă țărănești Plin de Carne ELIT
- 600 ml passata de roșii
- 4 căței de usturoi
- 1 ceapă mare
- câteva frunze de busuioc proaspăt sau o linguriță de busuioc uscat
- 2 linguri de ulei de măsline
- 500 g mozzarella rasă
- 100 g parmezan ras
Rulouri keto cu salam și cremă...
- 12 felii de salam ardelenesc ELIT
- 200 g cremă de brânză fără arome
- 2 fire de ceapă verde
- ½ linguriță de boia de ardei dulce afumată
- ½ linguriță pudră de usturoi
- 1 rodie (opțional)
Kebab cu șuncă și ananas
- 1,5 kg pulpă de porc
- 500 g șuncă Praga ELIT
- 1 ananas
- 1 lămâie
- 1 praf de chilli
- 4 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de miere
- 4 linguri de oţet de mere
- 4 linguri de suc de ananas
- sare și piper după gust
- bețe pentru frigărui
Frigănele din conopidă și salam
- 1 conopidă
- 250 g de salam cu șuncă țărănesc ELIT
- 2 ouă
- 100 ml de ulei
- 100 g de brânză telemea
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- Piper
Supă cremă de dovleac cu bacon...
- 1 kg de dovleac
- 1 l de supă limpede de pui
- 1 ceapă roșie
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de ulei de măsline
- 4 felii de bacon ELIT
- 100 g parmezan
- 2 căței de usturoi
- 1 praf de nucșoară
- Sare și piper după gust
Quesadilla cu mușchi file, cheddar și...
- 8 lipii pentru tortilla
- 450 g de mușchi file ELIT
- 250 g de brânză cheddar
- 250 g de porumb din conservă
- 1 linguriță de fulgi de chili
Jambalaya cu pui și chorizo
- 400 g piept de pui
- 200 g salam Chorizo ELIT
- 250 g orez cu bob lung
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roșu
- 1 ceapă mare
- 1 tulpină de țelină Apio
- 250 g roșii la conservă
- 1 l apă (sau, ideal, supă de pui)
- 4 căței de usturoi
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 fir de ceapă verde
- 1 linguriță amestec condimente cajun
- ½ linguriță de boia dulce afumată
- 1 legătură de pătrunjel
- ½ lămâie
- Sare și piper după gust
Tetrazzini cu ciuperci, șuncă și vin
- 350 g de spaghete
- 2 căni de șuncă presată ELIT
- 2 căni de ciuperci tăiate felii
- 6 linguri de unt
- 1/3 cană de făină
- ½ cană de parmezan
- 1 cană și jumătate de lapte
- 1 cană și jumătate de supă de pui
- 1 vârf de cuțit de nucșoară
- ¼ linguriță de cimbru
- Câteva boabe de mazăre pentru culoare
- Vin alb
- Sare și piper după gust
Frigărui din salam, mozzarela și căpșuni
- 250 g mini-salam bănățean ELIT
- 250 g căpșuni
- 60 g mini mozzarela
- 3 linguri de oțet balsamic
- 3 linguri de zahăr brun
- 2 lingurițe de cimbru proaspăt
Supă de cartofi cu cheddar și...
- 3 cartofi
- ½ litru de lapte
- 450 g șuncă Praga ELIT
- 250 g de brânză cheddar
- 100 ml smântână pentru gătit
- 1 ceapă albă
- 1 ceapă verde
- O lingură de ulei
- Sare și piper după gust
Sparanghel cu bacon, parmezan și ou...
- 2 legături de sparanghel
- 200 g de bacon ELIT
- 1 lămâie
- 4 felii de pâine pentru toast
- 4 ouă
- Sare, piper și ulei
Alege