Tochitură moldovenească

O specialitate regională de care cu greu ne putem sătura, tochitura moldovenească este la loc de cinste pe mesele românilor. Iată cum o prepari acasă, folosind produsele ELIT.

Mod de preparare:

Pune untura în ceaun, iar când se încinge, adaugă slănina și pulpa de porc tăiată cubulețe. Amestecă bine până când slănina începe să se topească, iar carnea se albește pe toate părțile.

Adaugă supa sau apa, apoi condimentează cu sare, piper și restul condimentelor dorite, alături de jumătate din usturoiul tocat mărunt. Lasă la fiert până se evaporă tot lichidul și carnea începe să sfârâie din nou.

Pune cârnații și 1-2 foi de dafin udate și stoarse, pentru a evita arderea lor în uleiul încins. Verifică și carnea. Dacă e destul de pătrunsă, treci la etapa următoare. Dacă nu, mai adaugă un pahar cu apă sau supă și lasă până la evaporarea completă a acesteia.

Mai lasă puțin preparatul pe foc și stinge totul cu un pahar de vin sec, alb, de calitate. Pune și restul usturoiului. Dacă vrei să dai preparatului puțină culoare, adaugă și puțin sos peste mămăliguță, apoi pune 3 linguri de pastă de tomate diluată cu puțină apă. Amestecă bine-bine și lasă totul să scadă, acoperind parțial cu un capac.

Pregătește și mămăliguța, după bunul tău plac. Pune ulei într-o tigaie, pentru a face ouăle ochiuri.

Aranjează toate farfuriile pe masă și începe să împarți preparatul: cu o lingură pune mămăliguță în fiecare farfurie. Deasupra ei, chiar în mijloc, pune oul ochi. În jurul mămăliguței pune carnea, iar în jurul oului, brânza de burduf, feta sau telemea. Alături, adaugă și cârnăciorii.

Ornează totul cu frunzulițe de pătrunjel și servește tochitura cu murături.

Poftă bună!

Ingrediente

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Produse Folosite

Untură 500 gr ELIT

Nu poate lipsi din ingredientele care stau la baza rețetelor din bucătăria ta. Provine din carne de calitate superioară!

Cârnați porc afumați ELIT

La Elit poți găsi în orice sezon Cârnații de porc afumați, făcuți pe gustul tău, potriviți și în afara sezonului de iarnă!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Pizza Carnivora cu bacon și pastramă

• 250 g făină;
• 8 felii bacon Elit;
• 150 g pastramă de pui Elit;
• 100 g șuncă York Elit;
• ½ drojdie uscată;
• ½ linguriță de miere;
• 125 ml apă călduță;
• 3 linguri ulei de măsline;
• 100 g pastă de roșii;
• 1 ceapă mică;
• 2 ciuperci;
• 25 g măsline, întregi sau feliate, după preferințe;
• 70 g mozzarella rasă în prealabil;
• sare;
• piper.