Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Francezii sunt cunoscuți pentru sandvișurile lor baghetă, de care cu greu te poți sătura odată ce le-ai încercat. Prepară-ți și tu unul acasă, urmând rețeta noastră.

Mod de preparare:

Taie bagheta franțuzească pe lungime și deschide-o pentru a introduce cu grijă ingredientele.

Pune maioneză pe una dintre părțile baghetei.

Așază cu grijă feliile de mușchi file, apoi peste acestea pune feliile de brânză emmentaler.

E rândul feliilor de castraveciori murați să intre în scenă… pardon, în sandviș. La final, ornează cu frunzele de salată verde, dacă ai optat și pentru acestea.

Presează sandvișul franțuzesc și savurează-l cu poftă!

Ingrediente

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Produse Folosite

Mușchi file ELIT

Perfect fiert și afumat, Muschiul file de la Elit este ingredientul perfect pentru a scoate din anonimat un platou!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Pizza Carnivora cu bacon și pastramă

• 250 g făină;
• 8 felii bacon Elit;
• 150 g pastramă de pui Elit;
• 100 g șuncă York Elit;
• ½ drojdie uscată;
• ½ linguriță de miere;
• 125 ml apă călduță;
• 3 linguri ulei de măsline;
• 100 g pastă de roșii;
• 1 ceapă mică;
• 2 ciuperci;
• 25 g măsline, întregi sau feliate, după preferințe;
• 70 g mozzarella rasă în prealabil;
• sare;
• piper.