Piept de porc la cuptor

Un ospăț desăvârșit implică și un preparat pe bază de carne. De această dată, îți propunem o idee de cină demnă de un gurmand adevărat: piept de porc la cuptor.

Mod de preparare:

Crestează pieptul de porc pe partea cu șorici, astfel încât să obții mici pătrate.

Presară piper, sare, cimbru și freacă foarte bine carnea, astfel încât condimentele să pătrundă și între tăieturi.

Adaugă usturoiul pisat și fulgii de ardei iute. Împrăștie cu mâna condimentele pe întreaga suprafață a cărnii.

Condimentează în mod similar și partea fără șorici.

Taie morcovul rondele și pune bucățile pe fundul tăvii în care vei coace preparatul.

Taie ceapa solzișori și adaug-o peste morcov.

Pune și usturoiul în tavă, presându-l bine alături de celelalte legume.

Pe patul de legume, pune pieptul de porc. Poziționează partea cu șorici în sus. Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de 1 oră.

După acest timp, scoate tava din cuptor și stropește pieptul de porc cu vinul alb sec, apoi mărește temperatura la 200 °C, lăsând tava încă o oră la cuptor.

Scoate legumele din tavă, acestea urmează a fi pregătite sub formă de sos. Mai lasă carnea la copt pentru încă o oră, timp în care se va rumeni frumos.

Poftă bună!

Ingrediente

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Produse Folosite

Pastramă porc ELIT

Oare ce produs ar trebui să fie vedeta platoului rece de la petreceri? Noi credem că Pastrama de porc de la Elit!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Pizza Carnivora cu bacon și pastramă

• 250 g făină;
• 8 felii bacon Elit;
• 150 g pastramă de pui Elit;
• 100 g șuncă York Elit;
• ½ drojdie uscată;
• ½ linguriță de miere;
• 125 ml apă călduță;
• 3 linguri ulei de măsline;
• 100 g pastă de roșii;
• 1 ceapă mică;
• 2 ciuperci;
• 25 g măsline, întregi sau feliate, după preferințe;
• 70 g mozzarella rasă în prealabil;
• sare;
• piper.