Kebab cu șuncă și ananas

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol ingredientele pentru marinarea cărnii: uleiul de măsline, mierea, oțetul, sucul de ananas, un vârf de cuțit de sare și de piper. Taie în bucăți mici pulpa de porc și amestecă-le bine în bolul cu sosul aromat. Pune o farfurie pe post de capac și lasă carnea să se frăgezească în marinada aceasta specială timp de aproximativ 2 ore, la frigider.

Taie ananasul în bucăți similare cu cele de carne, stropește-l cu zeama de la o lămâie, presară chilli și lasă-l să se odihnească, timp în care pregătește și încinge grătarul. Împăturește și alătură feliile de șuncă astfel încă să obții niște cuburi.

Apoi construiește frigăruile pentru kebab, alternând bucățile de carne, feliile de șuncă și cuburile de ananas. Treci toate frigăruile încă o dată prin marinadă, apoi sunt gata de pus la fript. Coace-le câteva minute pe fiecare parte, până când marginile se rumenesc.

Servește-le celor dragi imediat ce sunt gata rumenite. Gustul bogat în arome care se completează ideal va fi o supriză binevenită pentru toată lumea.

Ingrediente

  • 1,5 kg pulpă de porc 
  • 500 g șuncă Praga ELIT
  • 1 ananas
  • 1 lămâie
  • 1 praf de chilli
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de miere
  • 4 linguri de oţet de mere
  • 4 linguri de suc de ananas
  • sare și piper după gust
  • bețe pentru frigărui

Produse Folosite

Șuncă Praga ELIT

Prin savoarea infonfundabilă și un gust aparte, Șunca Praga de la Elit va urca repede în topul preferințelor tale și îți va oferi porția...
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.