Vinete la cuptor cu cârnați și mozzarella

Mod de preparare:

Primul pas este să speli vinetele și să înlături codițele. Apoi taie-le pe lung în fâșii groase cam de 1 cm, sărează-le și lasă-le la strecurat pentru jumătate de oră, fix timpul necesar pentru a pregăti sosul.

Într-o tigaie antiaderentă, călește ceapa și usturoiul tăiate mărunt în puțin ulei de măsline. După ce acestea se înmoaie, adaugă cârnații țărănești tăiați felii subțiri și lasă mixul pe foc pentru 5 minute. Apoi acoperă cu passata de roșii și lasă sosul să fiarbă la foc mic, pentru 20 de minute, amestecând uneori cu lingura de lemn.

Stoarce bine feliile de vinete de restul de zeamă amăruie rămasă, apoi șterge umezeala cu un șervețel. Unge-le cu puțin ulei de măsline și frige-le într-o tigaie cu grill, pe ambele părți, până se înmoaie bine.

Împarte vinetele, sosul cu cârnați, mozzarella în trei părți egale. Într-o formă termorezistentă adâncă, așază în straturi, alternativ, sos de roșii, vinete, mozzarella, iar sos de roșii, vinete și tot așa, până la ultimul strat de mozzarella. A venit și rândul parmezanului. Presară-l pe toată suprafața, pentru a forma o crustă aurie.

Coace totul în cuptorul preîncălzit la 170 grade C pentru 50 de minute. Înainte de masă trebuie puțin lasat la răcit, pentru a se putea porționa ușor. Poftă bună!

Ingrediente

  • 1,5 kg vinete
  • 300 g cârnați de casă țărănești Plin de Carne ELIT
  • 600 ml passata de roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • câteva frunze de busuioc proaspăt sau o linguriță de busuioc uscat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 500 g mozzarella rasă
  • 100 g parmezan ras

Produse Folosite

Cârnați de casă Plin de Carne

Cârnații Casa Plin de Carne de la Elit - Povestea gustului autentic, plin de savoare. Imaginați-vă o zi răcoroasă de toamnă, cu fumul dulce al...
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.