Supă cremă de dovleac cu bacon și parmezan

Mod de preparare:

Curăță dovleacul și taie-l în cuburi, curăță ceapa și tai-o cubulețe, apoi pune-o la călit în unt și ulei de măsline. Adaugă cei doi căței de usturoi întregi, pentru aromă, scoate-i după ce s-au călit, înainte de a încorpora și dovleacul, apoi acoperă totul cu supa de pui.

După ce dovleacul s-a fiert, pune supa în blender, împreună cu nucșoara, sarea și piperul și mixează până devine o cremă portocalie îmbietoare. Las-o să se răcească puțin, cât timp tragi la tigaie baconul tăiat cubulețe, până devine crocant.

Pune supa în boluri, apoi orneaz-o cu bacon și parmezan ras. Poate fi savurată ca atare sau alături de pâine prăjită. Un adevărat răsfăț pentru simțuri!

Ingrediente

  • 1 kg de dovleac
  • 1 l de supă limpede de pui
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 4 felii de bacon ELIT
  • 100 g parmezan
  • 2 căței de usturoi
  • 1 praf de nucșoară
  • Sare și piper după gust

Produse Folosite

Bacon ELIT Felii Gastro

Pentru mic-dejun sățios, alături de ouă proaspete. Baconul provine din carne de calitate superioară și trebuie să stea la loc de cinste în bucătăria...
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.