Sparanghel cu bacon, parmezan și ou poșat

Mod de preparare:

Spală sparanghelul, apoi curăță-l ca la carte: rupe părțile lemnoase și rade cu un cuțit special suprafața fibroasă. Înfășoară apoi în câte una sau două fâșii de bacon tijele sparanghelului.

Pune sparanghelul în tavă, stropindu-l cu puțin ulei. Lasă-l la copt în cuptor pentru 10 minute, apoi adaugă parmezanul ras și mai lasă-l încă 10 minute. 

Între timp, prepară cele 4 ouă prin poșare. Așază apoi buchețele de sparanghel pe câte o felie de pâine prăjită în prealabil, stropeștele cu zeamă de lămâie, adaugă câte un ou poșat, presară sare și piper și pregătește-te să savurezi un aperitiv inedit.

Dacă îți place această rețetă, o poți încerca și la micul dejun sau la un brunch în weekend.

Ingrediente

  • 2 legături de sparanghel
  • 200 g de bacon ELIT
  • 1 lămâie
  • 4 felii de pâine pentru toast
  • 4 ouă
  • Sare, piper și ulei

Produse Folosite

Bacon vid ELIT

Ficățeii înveliți în bacon vor fi mereu mai atrăgători pentru mofturoșii familiei! Încearcă baconul de la Elit și surprinde-i pe cei dragi!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.