Jambalaya cu pui și chorizo

Mod de preparare:

Taie pieptul de pui cubulețe și pune-l la sotat într-o tigaie antiaderentă în ulei de măsline, adăugând de la început mixul de condiment cajun și boiaua. După ce puiul s-a rumenit ușor, adaugă salamul chorizo, tăiat felii, și amestecă ușor. 

După circa 2 minute adaugă legumele tăiate mărunt – ardeiul, ceapa, țelina Apio, usturoiul. Amestecă bine și lasă totul pe foc mic pentru 5 minute. E timpul să adaugi orezul, dar nu-l lăsa prea mult la prăjit. 3 minute sunt suficiente, înainte de adăugarea roșiilor. Amestecă din nou, iar după 5 minute adaugă apa sau supa de pui. 

După ce orezul este fiert și a absorbit tot lichidul, stinge focul. Ornează farfuriile de Jambalaya cu pătrunjel și ceapă verde tocate mărunt și stropește-le cu puțină zeamă de lămâie.

Poftă bună!

Ingrediente

  • 400 g piept de pui
  • 200 g salam Chorizo ELIT
  • 250 g orez cu bob lung
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă mare
  • 1 tulpină de țelină Apio
  • 250 g roșii la conservă
  • 1 l apă (sau, ideal, supă de pui)
  • 4 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 fir de ceapă verde 
  • 1 linguriță amestec condimente cajun
  • ½ linguriță de boia dulce afumată
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ½ lămâie
  • Sare și piper după gust

Produse Folosite

Salam Chorizo ELIT

Salamul se califică mereu pentru masa favorită, la orice oră din zi. Cu mult gust, îl puteți savura alături de muștar cu hrean și...
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.