Descoperă lumea bunului gust!
Piept de porc la cuptor
• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.
Coaste de porc la cuptor
• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.
Tochitură moldovenească
• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.
Fasole cu ciolan afumat
• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.
Sandviș cu bacon, avocado și sos...
Pentru sosul de usturoi:
• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.
Pentru sandviș:
• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.
Sandviș franțuzesc cu mușchi file
• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.
Pizza Carnivora cu bacon și pastramă
• 250 g făină;
• 8 felii bacon Elit;
• 150 g pastramă de pui Elit;
• 100 g șuncă York Elit;
• ½ drojdie uscată;
• ½ linguriță de miere;
• 125 ml apă călduță;
• 3 linguri ulei de măsline;
• 100 g pastă de roșii;
• 1 ceapă mică;
• 2 ciuperci;
• 25 g măsline, întregi sau feliate, după preferințe;
• 70 g mozzarella rasă în prealabil;
• sare;
• piper.
Mini rulouri cu cârnați
• 300 g cârnați cu șuncă Elit, tăiați în bucăți lungi, de 5-6 cm;
• 1 pachet aluat foietaj;
• 2 ouă;
• muștar.
Rulouri pe platouri cu șuncă Praga
- 100g Mușchi File ELIT
- 100g Șuncă Praga ELIT
- 4 castraveți cornichon lungi
- 200g brânză de vaci bine scursă
- 2 linguri de hrean ras în oțet sau proaspăt ras (dres cu o linguriță de oțet, sare și puțin zahăr)
- 50g smântână cu minimum 20% grăsime
- 3 ridichi tăiate cubulețe
- mărar și pătrunjel
- sare și piper după gust
Gofre cu Salam de vară ELIT
- 10 felii subțiri de Salam de vară ELIT
- 2 căni cu făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1 linguriță pătrunjel tocat fin
- 1 linguriță mărar tocat fin
- 1/2 linguriță rozmarin
- 1/4 linguriță tarhon uscat
- 1/2 cană brânză Gouda rasă
- 2 căni lapte bătut
- 3 ouă
- 2/3 cană de smântână săracă în grăsimi
- 1/2 cană ulei vegetal
Clătită olandeză cu Mușchi File ELIT
- 6 felii Mușchi File ELIT
- 4 felii brânză Emmentaler
- 1 cană cu lapte
- 1 cană cu făină
- 1 vârf de cuțit de praf de copt
- 2 ouă
- 2 linguri de unt
- sare, piper după gust
- ierburi aromatice
Crenvurști ELIT înveliți în aluat
- 12 crenvurști ELIT
- 500g făină
- 200 ml lapte călduț sau apă călduță
- 10g drojdie uscată
- 30g unt
- sare
- 1 ou pentru uns
- susan sau mac