Rulouri pe platouri cu șuncă Praga

Mod de preparare:

Amestecă jumătate din cantitatea de brânză cu hrean, sarea, piperul și mărarul într-un bol, până obții o pasă parfumată. În jumătatea rămasă adaugă pătrunjel și 2 ridichi tăiate cubulețe.

Taie castraveții în fâșii subțiri, pe lung.

Peste fiecare felie de castravete pune câte o felie de mușchi file, apoi unge mușchiul cu pasta de brânză și hrean.

Urmezi aceiași pași și pentru rulourile cu șuncă și crema de brânză și pătrunjel. 

Rulează aperitivele și fixează-le cu o scobitoare.

Vor fi un deliciu pe masă, alături de alte bunătăți de la ELIT!

Ingrediente

  • 100g Mușchi File ELIT
  • 100g Șuncă Praga ELIT
  • 4 castraveți cornichon lungi
  • 200g brânză de vaci bine scursă
  • 2 linguri de hrean ras în oțet sau proaspăt ras (dres cu o linguriță de oțet, sare și puțin zahăr)
  • 50g smântână cu minimum 20% grăsime
  • 3 ridichi tăiate cubulețe
  • mărar și pătrunjel
  • sare și piper după gust

Produse Folosite

Șuncă Praga ELIT

Prin savoarea infonfundabilă și un gust aparte, Șunca Praga de la Elit va urca repede în topul preferințelor tale și îți va oferi porția...

Mușchi file ELIT

Perfect fiert și afumat, Muschiul file de la Elit este ingredientul perfect pentru a scoate din anonimat un platou!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.