Mini rulouri cu cârnați

Când n-ai timp… îți faci! Iată o idee de rețetă rapidă cu gust desăvârșit, gata în mai puțin de 30 de minute.

Mod de preparare:

Unge cu muștar toată suprafața aluatului lăsat la decongelat, iar apoi, cu un cuțit foarte ascuțit, taie fâșii late cât cârnăciorii.

Așază câte un cârnăcior pe fiecare fâșie, rulează, iar apoi taie. Așază mini-rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Unge rulourile cu cele 2 ouă bătute în prealabil, apoi pune-le frumos pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă rulourile timp de 20 de minute la copt.

După ce rulourile s-au copt, lasă-le la răcit preț de câteva minute, înainte de a le savura.

Poftă bună!

Ingrediente

• 300 g cârnați cu șuncă Elit, tăiați în bucăți lungi, de 5-6 cm;
• 1 pachet aluat foietaj;
• 2 ouă;
• muștar.

Produse Folosite

Cârnați cu șuncă ELIT

Ți-e poftă de o porție de fasole cu cârnați? Maeștrii noștri ți-au pregătit deja produsul vedetă al cinelor tradiționale: Cârnați cu șuncă ELIT!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.