Crenvurști ELIT înveliți în aluat

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător, dizolvă drojdia în laptele călduț, după care adaugă făina, sarea și untul. Frământă bine până la omogenizare, apoi acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la crescut până când își dublează volumul.

După aproximativ o oră, așază aluatul pe blatul de lucru, frământându-l din nou, formând o bilă, după care întinde-l într-o foaie subțire de cel mult 1 cm grosime, din care tai fâșii. Rulează crenvurștii, rând pe rând, în câte o fâșie de aluat.

Într-o oală încăpătoare, pune 2-3 l de apă la fiert și opărește crenvurștii timp de 20-30 de secunde. Cu ajutorul unei spatule, ia-i din apa clocotită și așază-i pe hârtie de copt, într-o tavă. 

Îi poți unge cu ou bine bătut. Presară mac sau susan, după preferințe.

Dă tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute. Te anunță mirosul și culoarea arămie când crenvurștii noștri înveliți în aluat sunt gata.

Calzi sau reci, cu muștar, lângă o salată sau simpli, sunt o gustare de senzație. 

Ingrediente

  • 12 crenvurști ELIT
  • 500g făină 
  • 200 ml lapte călduț sau apă călduță
  • 10g drojdie uscată
  • 30g unt
  • sare
  • 1 ou pentru uns
  • susan sau mac

Produse Folosite

Crenvurști cu porc ELIT

Cauți un nou mod prin care să le arăți celor dragi că îi iubești? Taie crenvurștii pe mijloc, dintr-un capăt până aproape de celălalt...
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.