Descoperă lumea bunului gust!

Rețete pe care trebuie să le încerci neapărat!

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Pizza Carnivora cu bacon și pastramă

La MeciPrânzCină

• 250 g făină;
• 8 felii bacon Elit;
• 150 g pastramă de pui Elit;
• 100 g șuncă York Elit;
• ½ drojdie uscată;
• ½ linguriță de miere;
• 125 ml apă călduță;
• 3 linguri ulei de măsline;
• 100 g pastă de roșii;
• 1 ceapă mică;
• 2 ciuperci;
• 25 g măsline, întregi sau feliate, după preferințe;
• 70 g mozzarella rasă în prealabil;
• sare;
• piper.

Vezi Rețeta

Gofre cu Salam de vară ELIT

Mic dejunPrânzCină
  • 10 felii subțiri de Salam de vară ELIT
  • 2 căni cu făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • 1 linguriță pătrunjel tocat fin
  • 1 linguriță mărar tocat fin
  • 1/2 linguriță rozmarin
  • 1/4 linguriță tarhon uscat
  • 1/2 cană brânză Gouda rasă
  • 2 căni lapte bătut
  • 3 ouă
  • 2/3 cană de smântână săracă în grăsimi
  • 1/2 cană ulei vegetal
Vezi Rețeta

Vinete la cuptor cu cârnați și...

PrânzCină
  • 1,5 kg vinete
  • 300 g cârnați de casă țărănești Plin de Carne ELIT
  • 600 ml passata de roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • câteva frunze de busuioc proaspăt sau o linguriță de busuioc uscat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 500 g mozzarella rasă
  • 100 g parmezan ras
Vezi Rețeta

Kebab cu șuncă și ananas

SalatePicnicPrânz
  • 1,5 kg pulpă de porc 
  • 500 g șuncă Praga ELIT
  • 1 ananas
  • 1 lămâie
  • 1 praf de chilli
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de miere
  • 4 linguri de oţet de mere
  • 4 linguri de suc de ananas
  • sare și piper după gust
  • bețe pentru frigărui
Vezi Rețeta

Frigănele din conopidă și salam

AperitivePicnicLa Meci
  • 1 conopidă
  • 250 g de salam cu șuncă țărănesc ELIT
  • 2 ouă
  • 100 ml de ulei
  • 100 g de brânză telemea
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • Piper
Vezi Rețeta

Supă cremă de dovleac cu bacon...

Prânz
  • 1 kg de dovleac
  • 1 l de supă limpede de pui
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 4 felii de bacon ELIT
  • 100 g parmezan
  • 2 căței de usturoi
  • 1 praf de nucșoară
  • Sare și piper după gust
Vezi Rețeta

Jambalaya cu pui și chorizo

PrânzCină
  • 400 g piept de pui
  • 200 g salam Chorizo ELIT
  • 250 g orez cu bob lung
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă mare
  • 1 tulpină de țelină Apio
  • 250 g roșii la conservă
  • 1 l apă (sau, ideal, supă de pui)
  • 4 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 fir de ceapă verde 
  • 1 linguriță amestec condimente cajun
  • ½ linguriță de boia dulce afumată
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ½ lămâie
  • Sare și piper după gust
Vezi Rețeta

Tetrazzini cu ciuperci, șuncă și vin

PrânzCinăPizza și Paste
  • 350 g de spaghete
  • 2 căni de șuncă presată ELIT
  • 2 căni de ciuperci tăiate felii
  • 6 linguri de unt
  • 1/3 cană de făină
  • ½ cană de parmezan
  • 1 cană și jumătate de lapte
  • 1 cană și jumătate de supă de pui
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară
  • ¼ linguriță de cimbru
  • Câteva boabe de mazăre pentru culoare
  • Vin alb
  • Sare și piper după gust
Vezi Rețeta
Alege

Ocazia de gătit