Descoperă lumea bunului gust!
Piept de porc la cuptor
• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.
Coaste de porc la cuptor
• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.
Tochitură moldovenească
• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.
Fasole cu ciolan afumat
• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.
Pizza Carnivora cu bacon și pastramă
• 250 g făină;
• 8 felii bacon Elit;
• 150 g pastramă de pui Elit;
• 100 g șuncă York Elit;
• ½ drojdie uscată;
• ½ linguriță de miere;
• 125 ml apă călduță;
• 3 linguri ulei de măsline;
• 100 g pastă de roșii;
• 1 ceapă mică;
• 2 ciuperci;
• 25 g măsline, întregi sau feliate, după preferințe;
• 70 g mozzarella rasă în prealabil;
• sare;
• piper.
Gofre cu Salam de vară ELIT
- 10 felii subțiri de Salam de vară ELIT
- 2 căni cu făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1 linguriță pătrunjel tocat fin
- 1 linguriță mărar tocat fin
- 1/2 linguriță rozmarin
- 1/4 linguriță tarhon uscat
- 1/2 cană brânză Gouda rasă
- 2 căni lapte bătut
- 3 ouă
- 2/3 cană de smântână săracă în grăsimi
- 1/2 cană ulei vegetal
Vinete la cuptor cu cârnați și...
- 1,5 kg vinete
- 300 g cârnați de casă țărănești Plin de Carne ELIT
- 600 ml passata de roșii
- 4 căței de usturoi
- 1 ceapă mare
- câteva frunze de busuioc proaspăt sau o linguriță de busuioc uscat
- 2 linguri de ulei de măsline
- 500 g mozzarella rasă
- 100 g parmezan ras
Kebab cu șuncă și ananas
- 1,5 kg pulpă de porc
- 500 g șuncă Praga ELIT
- 1 ananas
- 1 lămâie
- 1 praf de chilli
- 4 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de miere
- 4 linguri de oţet de mere
- 4 linguri de suc de ananas
- sare și piper după gust
- bețe pentru frigărui
Frigănele din conopidă și salam
- 1 conopidă
- 250 g de salam cu șuncă țărănesc ELIT
- 2 ouă
- 100 ml de ulei
- 100 g de brânză telemea
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- Piper
Supă cremă de dovleac cu bacon...
- 1 kg de dovleac
- 1 l de supă limpede de pui
- 1 ceapă roșie
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de ulei de măsline
- 4 felii de bacon ELIT
- 100 g parmezan
- 2 căței de usturoi
- 1 praf de nucșoară
- Sare și piper după gust
Jambalaya cu pui și chorizo
- 400 g piept de pui
- 200 g salam Chorizo ELIT
- 250 g orez cu bob lung
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roșu
- 1 ceapă mare
- 1 tulpină de țelină Apio
- 250 g roșii la conservă
- 1 l apă (sau, ideal, supă de pui)
- 4 căței de usturoi
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 fir de ceapă verde
- 1 linguriță amestec condimente cajun
- ½ linguriță de boia dulce afumată
- 1 legătură de pătrunjel
- ½ lămâie
- Sare și piper după gust
Tetrazzini cu ciuperci, șuncă și vin
- 350 g de spaghete
- 2 căni de șuncă presată ELIT
- 2 căni de ciuperci tăiate felii
- 6 linguri de unt
- 1/3 cană de făină
- ½ cană de parmezan
- 1 cană și jumătate de lapte
- 1 cană și jumătate de supă de pui
- 1 vârf de cuțit de nucșoară
- ¼ linguriță de cimbru
- Câteva boabe de mazăre pentru culoare
- Vin alb
- Sare și piper după gust