Ingrediente:
Mod de preparare:
Primul pas este să speli vinetele și să înlături codițele. Apoi taie-le pe lung în fâșii groase cam de 1 cm, sărează-le și lasă-le la strecurat pentru jumătate de oră, fix timpul necesar pentru a pregăti sosul.
Într-o tigaie antiaderentă, călește ceapa și usturoiul tăiate mărunt în puțin ulei de măsline. După ce acestea se înmoaie, adaugă cârnații țărănești tăiați felii subțiri și lasă mixul pe foc pentru 5 minute. Apoi acoperă cu passata de roșii și lasă sosul să fiarbă la foc mic, pentru 20 de minute, amestecând uneori cu lingura de lemn.
Stoarce bine feliile de vinete de restul de zeamă amăruie rămasă, apoi șterge umezeala cu un șervețel. Unge-le cu puțin ulei de măsline și frige-le într-o tigaie cu grill, pe ambele părți, până se înmoaie bine.
Împarte vinetele, sosul cu cârnați, mozzarella în trei părți egale. Într-o formă termorezistentă adâncă, așază în straturi, alternativ, sos de roșii, vinete, mozzarella, iar sos de roșii, vinete și tot așa, până la ultimul strat de mozzarella. A venit și rândul parmezanului. Presară-l pe toată suprafața, pentru a forma o crustă aurie.
Coace totul în cuptorul preîncălzit la 170 grade C pentru 50 de minute. Înainte de masă trebuie puțin lasat la răcit, pentru a se putea porționa ușor. Poftă bună!