Tetrazzini cu ciuperci, șuncă și vin

Image List 2

Ingrediente:

  • 350 g de spaghete
  • 2 căni de șuncă presată ELIT
  • 2 căni de ciuperci tăiate felii
  • 6 linguri de unt
  • 1/3 cană de făină
  • ½ cană de parmezan
  • 1 cană și jumătate de lapte
  • 1 cană și jumătate de supă de pui
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară
  • ¼ linguriță de cimbru
  • Câteva boabe de mazăre pentru culoare
  • Vin alb
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Separat, într-o tigaie, prepară rântașul – mixul dintre făină și unt, menit pentru îngroșarea sosului. Amestecă bine ingredientele și lasă rântașul să fiarbă pentru 2-3 minute la foc mic. 

În aceeași compoziție adaugă ciupercile, amestecând delicat. Apoi, toarnă ușor laptele, în timp ce amesteci încontinuu în tigaie, până când compoziția începe să se îngroașe. Adaugă și supa de pui, apoi nucșoara, coriandrul și piperul.

Acum e timpul să stingi totul cu puțin vin alb și să adaugi șunca presată, tăiată bucățele, și sare după gust. Combină spaghetele cu acest sos minunat, presară câteva boabe de mazăre și pune toată compoziția într-o tavă ai cărei pereți au fost tapetați cu unt. Las-o la cuptor, la 400 de grade, pentru 30 de minute, până când suprafața devine aurie.

Bucurați-vă împreună de acest tetrazzini, dar nu înainte de a-i oferi 15 minute de odihnă.

Descoperă și alte rețete