Nu lăsa toamna să treacă fără să pregătești una dintre vedetele colorate ale acestei perioade îmbelșugate: supa cremă de dovleac, îmbogățită cu bacon și parmezan.
• 1 kg dovleac;
• 1 l supă limpede de pui;
• 1 ceapă roșie;
• 1 lingură unt;
• 1 lingură ulei de măsline;
• 4 felii bacon afumat extra ELIT;
• 100 g parmezan;
• 2 căței usturoi;
• 1 praf nucșoară;
• sare și piper, după gust.
Mod de preparare:
Curăță dovleacul și taie-l în cuburi, apoi pune-l deoparte. Curăță ceapa și tai-o cubulețe, apoi pune-o la călit în unt și ulei de măsline. Adaugă cei doi căței de usturoi întregi, pentru aromă, însă ai grijă să îi scoți după ce s-au călit.
Adaugă cuburile de dovleac, amestecă bine pentru a se armoniza aromele și apoi acoperă totul cu supa de pui.
După ce dovleacul s-a fiert, pune supa în blender, împreună cu nucșoara, sarea și piperul și mixează până devine o cremă portocalie îmbietoare. Las-o să se răcească puțin, cât timp tragi la tigaie Baconul afumat extra ELIT tăiat cubulețe, până devine crocant.
Pune supa în boluri, apoi orneaz-o cu bacon și parmezan ras. Poate fi savurată ca atare sau alături de pâine prăjită. Un adevărat răsfăț pentru simțuri.
Poftă bună!