Sparanghel cu bacon, parmezan și ou poșat

Image List 2

Ingrediente:

  • 2 legături de sparanghel
  • 200 g de bacon ELIT
  • 1 lămâie
  • 4 felii de pâine pentru toast
  • 4 ouă
  • Sare, piper și ulei

Mod de preparare:

Spală sparanghelul, apoi curăță-l ca la carte: rupe părțile lemnoase și rade cu un cuțit special suprafața fibroasă. Înfășoară apoi în câte una sau două fâșii de bacon tijele sparanghelului.

Pune sparanghelul în tavă, stropindu-l cu puțin ulei. Lasă-l la copt în cuptor pentru 10 minute, apoi adaugă parmezanul ras și mai lasă-l încă 10 minute. 

Între timp, prepară cele 4 ouă prin poșare. Așază apoi buchețele de sparanghel pe câte o felie de pâine prăjită în prealabil, stropeștele cu zeamă de lămâie, adaugă câte un ou poșat, presară sare și piper și pregătește-te să savurezi un aperitiv inedit.

Dacă îți place această rețetă, o poți încerca și la micul dejun sau la un brunch în weekend.

Descoperă și alte rețete