Quesadilla cu mușchi file, cheddar și porumb

Image List 2

Ingrediente:

  • 8 lipii pentru tortilla
  • 450 g de mușchi file ELIT
  • 250 g de brânză cheddar
  • 250 g de porumb din conservă
  • 1 linguriță de fulgi de chili

Mod de preparare:

Într-o tigaie antiaderentă, pune mușchiul tăiat felii subțiri, porumbul, brânza cheddar și fulgii de chilli, amestecând cu o lingură de lemn. Sunt suficiente doar câteva minute până ce brânza cheddar se va topi și va învălui mușchiul și porumbul cu o aromă extraordinară. 

Separat, pe o a doua tigaie, de preferat grill, încălzește o lipie. Adaugă o pătrime din umplutură, nivelează mixul pe toată suprafața lipiei, lăsând marginile goale cam de 2 cm. Acum e momentul să pui ”capacul” – încă o lipie – și să lași la foc mic prima quesadilla pentru 2 minute. Întoarce-o apoi cu grijă cu o paletă, pentru a se rumeni și pe cealaltă parte. Las-o pe foc încă 2 minute, apoi scoate-o pe un platou pe care îl vei acoperi, pentru a o păstra caldă. 

Repetă procesul și cu celelalte 3 quesadilla, apoi taie-le în câte 4 triunghiuri egale. Având în vedere cantitatea de brânză care îi va da o consistență cremoasă, nu este nevoie de un extra sos. Poate doar de o salată de roșii și pătrunjel, opțional. 

Poftă bună!

Descoperă și alte rețete