Plăcinta Cowboy cu cârnați

Image List 2

Ingrediente:

  • 300 g de cârnați Grătărel Plin de Carne ELIT
  • 1 kg de cartofi
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 căței de usturoi
  • 1 cutie de roșii cubulețe
  • 1 cană de fasole roșie la conservă
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 150 g brânză cheddar
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriță de pudră de chilii
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Curăță cartofii, taie-i cubulețe și pune-i la fiert în apă cu sare, ca pentru piure. 

Separat, într-o tigaie pe foc, pune cârnații tăiați felii în puțin ulei, lasă-i să își scurgă grăsimea, apoi adaugă ceapa, ardeiul și usturoiul tăiate mărunt. Lasă mixul pe foc până ce legumele se înmoaie, cam 5 minute. Apoi adaugă fasolea, roșiile, sarea, piperul și pudra de chilli. Mai este nevoie de încă 5-7 minute pe foc până a fi gata.

Acum e timpul să preîncălzești cuptorul la 200 grade C. După ce cartofii s-au fiert, pregătește piureul, zdrobindu-i și adăugând laptele încălzit și untul. 

Într-un vas de yena sau de ceramică, toarnă mixul de legume cu cârnați, apoi tapetează totul cu piure, iar la final rade brânza cheddar deasupra. Pune vasul în cuptor pentru 20-25 de minute. 

Poftă bună!

Descoperă și alte rețete