Ingrediente:
Mod de preparare:
Curăță cartofii, taie-i cubulețe și pune-i la fiert în apă cu sare, ca pentru piure.
Separat, într-o tigaie pe foc, pune cârnații tăiați felii în puțin ulei, lasă-i să își scurgă grăsimea, apoi adaugă ceapa, ardeiul și usturoiul tăiate mărunt. Lasă mixul pe foc până ce legumele se înmoaie, cam 5 minute. Apoi adaugă fasolea, roșiile, sarea, piperul și pudra de chilli. Mai este nevoie de încă 5-7 minute pe foc până a fi gata.
Acum e timpul să preîncălzești cuptorul la 200 grade C. După ce cartofii s-au fiert, pregătește piureul, zdrobindu-i și adăugând laptele încălzit și untul.
Într-un vas de yena sau de ceramică, toarnă mixul de legume cu cârnați, apoi tapetează totul cu piure, iar la final rade brânza cheddar deasupra. Pune vasul în cuptor pentru 20-25 de minute.
Poftă bună!