Pizza favorită e cea cu multă carne? Avem rețeta potrivită pentru tine.
• 250 g făină;
• 8 felii bacon Elit;
• 150 g pastramă de pui Elit;
• 100 g șuncă York Elit;
• ½ drojdie uscată;
• ½ linguriță de miere;
• 125 ml apă călduță;
• 3 linguri ulei de măsline;
• 100 g pastă de roșii;
• 1 ceapă mică;
• 2 ciuperci;
• 25 g măsline, întregi sau feliate, după preferințe;
• 70 g mozzarella rasă în prealabil;
• sare;
• piper.
Mod de preparare:
Prepară blatul de pizza. Amestecă drojdia cu făina și un praf de sare. Separat, într-un pahar, mixează mierea cu 125 ml de apă călduță. Toarnă, puțin câte puțin, din amestecul cu miere în făină. Frământă aluatul până devine elastic și omogen. Pune 2 linguri de ulei de măsline și frământă încă puțin. Unge pereții castronului cu ultima linguriță de ulei. Acoperă aluatul cu un ștergar curat și lasă-l la crescut într-un loc călduț, circa 30 de minute.
Încinge o tigaie și rumenește baconul în ea timp de câteva secunde. Apoi, e rândul pieptului de pui să fie rumenit, cu un praf de sare și piper.
Întinde aluatul pe un blat de lucru presărat cu făină și modelează-l în forma unui disc aplatizat. Dacă vrei un blat subțire, întinde cât de bine poți aluatul. Așază apoi blatul într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt.
Acoperă blatul cu pasta de roșii, întinsă omogen pe toată suprafața acestuia. Aranjează frumos ceapa și ciupercile tăiate felii. Taie pieptul de pui cubulețe și aranjează bucățile pe blat. Așază feliile de bacon, apoi măslinele, iar deasupra presară mozarella rasă.
Bagă tava la cuptorul preîncins la 240 grade Celsius. Lasă pizza la copt circa 15-20 de minute, apoi scoate-o, taie-o felii și servește-o cât de caldă.
Poftă bună!