Kebab cu șuncă și ananas

Image List 2

Ingrediente:

  • 1,5 kg pulpă de porc 
  • 500 g șuncă Praga ELIT
  • 1 ananas
  • 1 lămâie
  • 1 praf de chilli
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de miere
  • 4 linguri de oţet de mere
  • 4 linguri de suc de ananas
  • sare și piper după gust
  • bețe pentru frigărui

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol ingredientele pentru marinarea cărnii: uleiul de măsline, mierea, oțetul, sucul de ananas, un vârf de cuțit de sare și de piper. Taie în bucăți mici pulpa de porc și amestecă-le bine în bolul cu sosul aromat. Pune o farfurie pe post de capac și lasă carnea să se frăgezească în marinada aceasta specială timp de aproximativ 2 ore, la frigider.

Taie ananasul în bucăți similare cu cele de carne, stropește-l cu zeama de la o lămâie, presară chilli și lasă-l să se odihnească, timp în care pregătește și încinge grătarul. Împăturește și alătură feliile de șuncă astfel încă să obții niște cuburi.

Apoi construiește frigăruile pentru kebab, alternând bucățile de carne, feliile de șuncă și cuburile de ananas. Treci toate frigăruile încă o dată prin marinadă, apoi sunt gata de pus la fript. Coace-le câteva minute pe fiecare parte, până când marginile se rumenesc.

Servește-le celor dragi imediat ce sunt gata rumenite. Gustul bogat în arome care se completează ideal va fi o supriză binevenită pentru toată lumea.

Descoperă și alte rețete