Jambalaya cu pui și chorizo

Image List 2

Ingrediente:

  • 400 g piept de pui
  • 200 g salam Chorizo ELIT
  • 250 g orez cu bob lung
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă mare
  • 1 tulpină de țelină Apio
  • 250 g roșii la conservă
  • 1 l apă (sau, ideal, supă de pui)
  • 4 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 fir de ceapă verde 
  • 1 linguriță amestec condimente cajun
  • ½ linguriță de boia dulce afumată
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ½ lămâie
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Taie pieptul de pui cubulețe și pune-l la sotat într-o tigaie antiaderentă în ulei de măsline, adăugând de la început mixul de condiment cajun și boiaua. După ce puiul s-a rumenit ușor, adaugă salamul chorizo, tăiat felii, și amestecă ușor. 

După circa 2 minute adaugă legumele tăiate mărunt – ardeiul, ceapa, țelina Apio, usturoiul. Amestecă bine și lasă totul pe foc mic pentru 5 minute. E timpul să adaugi orezul, dar nu-l lăsa prea mult la prăjit. 3 minute sunt suficiente, înainte de adăugarea roșiilor. Amestecă din nou, iar după 5 minute adaugă apa sau supa de pui. 

După ce orezul este fiert și a absorbit tot lichidul, stinge focul. Ornează farfuriile de Jambalaya cu pătrunjel și ceapă verde tocate mărunt și stropește-le cu puțină zeamă de lămâie.

Poftă bună!

Descoperă și alte rețete