Frigănele din conopidă și salam

Image List 2

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 250 g de salam cu șuncă țărănesc ELIT
  • 2 ouă
  • 100 ml de ulei
  • 100 g de brânză telemea
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • Piper

Mod de preparare:

Pune conopida în apă clocotită cu sare și las-o să fiarbă pentru 10 minute. Scurge apa și las-o la răcit. Între timp, pregătește robotul unde vei mixa conopida cu cele două ouă, salamul, brânza și piperul. Mixează până când ingredientele sunt tocate mărunt și au o textură lipicioasă datorită oului. Nu este nevoie de sare, brânza și mărarul aromat o vor înlocui cu succes.

Toarnă generos ulei într-o tigaie, ca atunci când te pregătești să prăjești șnițele, și aprinde focul, lăsând uleiul la încins. Pune în tigaie, pe rând, câte o lingură din compoziția pentru frigănele, aplatizând-o până la grosimea unui deget. Frigănelele trebuie prăjite pe ambele părți, până ce devin aurii. 

Scoate minunățiile pe un platou pe care ai așezat un șervețel absorbant și servește-le calde, împreună cu smântână sau alte sosuri pe care le preferi. Poftă bună!

Descoperă și alte rețete