Vinete la cuptor cu cârnați și mozzarella

Mod de preparare:

Primul pas este să speli vinetele și să înlături codițele. Apoi taie-le pe lung în fâșii groase cam de 1 cm, sărează-le și lasă-le la strecurat pentru jumătate de oră, fix timpul necesar pentru a pregăti sosul.

Într-o tigaie antiaderentă, călește ceapa și usturoiul tăiate mărunt în puțin ulei de măsline. După ce acestea se înmoaie, adaugă cârnații țărănești tăiați felii subțiri și lasă mixul pe foc pentru 5 minute. Apoi acoperă cu passata de roșii și lasă sosul să fiarbă la foc mic, pentru 20 de minute, amestecând uneori cu lingura de lemn.

Stoarce bine feliile de vinete de restul de zeamă amăruie rămasă, apoi șterge umezeala cu un șervețel. Unge-le cu puțin ulei de măsline și frige-le într-o tigaie cu grill, pe ambele părți, până se înmoaie bine.

Împarte vinetele, sosul cu cârnați, mozzarella în trei părți egale. Într-o formă termorezistentă adâncă, așază în straturi, alternativ, sos de roșii, vinete, mozzarella, iar sos de roșii, vinete și tot așa, până la ultimul strat de mozzarella. A venit și rândul parmezanului. Presară-l pe toată suprafața, pentru a forma o crustă aurie.

Coace totul în cuptorul preîncălzit la 170 grade C pentru 50 de minute. Înainte de masă trebuie puțin lasat la răcit, pentru a se putea porționa ușor. Poftă bună!

Ingrediente

  • 1,5 kg vinete
  • 300 g cârnați de casă țărănești Plin de Carne ELIT
  • 600 ml passata de roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • câteva frunze de busuioc proaspăt sau o linguriță de busuioc uscat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 500 g mozzarella rasă
  • 100 g parmezan ras

Produse Folosite

Internaționale
Carne Porc

Mici Extra 900 gr Promo

PrânzCinăPicnicMomente Festive
Cu un gust desăvârșit, preferați de românii care caută produse calitative și proaspete.
Carne Porc

Jumări 200 gr ELIT

PrânzCinăAperitiveMomente Festive
Pentru pofticioșii care aleg mereu gustul tradiției, numărul caloriilor pălesc în fața gustului. Alege jumările Elit, produse în România!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Mic dejunSandvișuriAperitive
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta