Tetrazzini cu ciuperci, șuncă și vin

Mod de preparare:

Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Separat, într-o tigaie, prepară rântașul – mixul dintre făină și unt, menit pentru îngroșarea sosului. Amestecă bine ingredientele și lasă rântașul să fiarbă pentru 2-3 minute la foc mic. 

În aceeași compoziție adaugă ciupercile, amestecând delicat. Apoi, toarnă ușor laptele, în timp ce amesteci încontinuu în tigaie, până când compoziția începe să se îngroașe. Adaugă și supa de pui, apoi nucșoara, coriandrul și piperul.

Acum e timpul să stingi totul cu puțin vin alb și să adaugi șunca presată, tăiată bucățele, și sare după gust. Combină spaghetele cu acest sos minunat, presară câteva boabe de mazăre și pune toată compoziția într-o tavă ai cărei pereți au fost tapetați cu unt. Las-o la cuptor, la 400 de grade, pentru 30 de minute, până când suprafața devine aurie.

Bucurați-vă împreună de acest tetrazzini, dar nu înainte de a-i oferi 15 minute de odihnă.

Ingrediente

  • 350 g de spaghete
  • 2 căni de șuncă presată ELIT
  • 2 căni de ciuperci tăiate felii
  • 6 linguri de unt
  • 1/3 cană de făină
  • ½ cană de parmezan
  • 1 cană și jumătate de lapte
  • 1 cană și jumătate de supă de pui
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară
  • ¼ linguriță de cimbru
  • Câteva boabe de mazăre pentru culoare
  • Vin alb
  • Sare și piper după gust

Produse Folosite

Internaționale
Carne Porc

Mici Extra 900 gr Promo

Momente FestivePrânzCinăPicnic
Cu un gust desăvârșit, preferați de românii care caută produse calitative și proaspete.
Carne Porc

Jumări 200 gr ELIT

PrânzCinăAperitiveMomente Festive
Pentru pofticioșii care aleg mereu gustul tradiției, numărul caloriilor pălesc în fața gustului. Alege jumările Elit, produse în România!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

PicnicLa MeciMic dejun
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta