Supă de cartofi cu cheddar și șuncă

Mod de preparare:

Pune laptele într-o tigaie pe foc, amestecând cu lingura de lemn până când se încălzește puțin. Adaugă ceapa albă mărunțită, cartofii tăiați cubulețe, sarea și piperul. Lasă pe foc mic până ce cartofii se înmoaie. 

Separat, trage la tigaie în puțin ulei șunca tăiată cubulețe. După ce cartofii din supă se pot zdrobi ușor cu furculița, adaugă smântâna, șunca și 200 grame de brânză cheddar rasă. Mai lasă 5 minute pe foc, apoi scoate supa în boluri și ornează cu cheddarul rămas și cu ceapă verde. 

Poftă bună!

Ingrediente

  • 3 cartofi 
  • ½ litru de lapte
  • 450 g șuncă Praga ELIT
  • 250 g de brânză cheddar
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă verde 
  • O lingură de ulei
  • Sare și piper după gust

Produse Folosite

Internaționale
Carne Porc

Mici Extra 900 gr Promo

PrânzCinăPicnicMomente Festive
Cu un gust desăvârșit, preferați de românii care caută produse calitative și proaspete.
Carne Porc

Jumări 200 gr ELIT

PrânzCinăAperitiveMomente Festive
Pentru pofticioșii care aleg mereu gustul tradiției, numărul caloriilor pălesc în fața gustului. Alege jumările Elit, produse în România!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Mic dejunSandvișuriAperitive
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta