Salată de linte cu salam crocant

Mod de preparare:

Fierbe lintea în două ape, prima dată până ce apa dă în clocot. Schimbă apa și fierbe pentru a doua oară, pentru 25 de minute, împreună cu rondelele de morcov, cățeii întregi de usturoi și un praf de sare. 

Între timp, prăjește în puțin ulei feliile de salam, până ce devin crocante, taie ceapa roșie julien, toacă pătrunjelul și pregătește dressingul format din oțet și muștar omogenizate bine. 

După ce lintea s-a fiert, scurge apa și limpezește cu apă rece. Într-un castron mare, adaugă peste linte toate ingredientele, amestecă salata și presară la final pătrunjel, sare și piper. 

Poftă bună!

Ingrediente

  • 250 g linte verde
  • 100 g salam regal ELIT
  • 1 morcov
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • 1 lingură de ulei
  • 2 lingurițe de muștar
  • sare și piper după gust

Produse Folosite

Salam Regal ELIT

Un gust de zile mari, cu un conținut de carne și mirodenii perfect asezonate încât să te lingi pe degete.
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.