Salată de linte cu salam crocant

Mod de preparare:

Fierbe lintea în două ape, prima dată până ce apa dă în clocot. Schimbă apa și fierbe pentru a doua oară, pentru 25 de minute, împreună cu rondelele de morcov, cățeii întregi de usturoi și un praf de sare. 

Între timp, prăjește în puțin ulei feliile de salam, până ce devin crocante, taie ceapa roșie julien, toacă pătrunjelul și pregătește dressingul format din oțet și muștar omogenizate bine. 

După ce lintea s-a fiert, scurge apa și limpezește cu apă rece. Într-un castron mare, adaugă peste linte toate ingredientele, amestecă salata și presară la final pătrunjel, sare și piper. 

Poftă bună!

Ingrediente

  • 250 g linte verde
  • 100 g salam regal ELIT
  • 1 morcov
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • 1 lingură de ulei
  • 2 lingurițe de muștar
  • sare și piper după gust

Produse Folosite

Internaționale
Carne Porc

Mici Extra 900 gr Promo

Momente FestivePrânzCinăPicnic
Cu un gust desăvârșit, preferați de românii care caută produse calitative și proaspete.
Carne Porc

Jumări 200 gr ELIT

PrânzCinăAperitiveMomente Festive
Pentru pofticioșii care aleg mereu gustul tradiției, numărul caloriilor pălesc în fața gustului. Alege jumările Elit, produse în România!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

PicnicLa MeciMic dejun
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta