Quesadilla cu mușchi file, cheddar și porumb

Mod de preparare:

Într-o tigaie antiaderentă, pune mușchiul tăiat felii subțiri, porumbul, brânza cheddar și fulgii de chilli, amestecând cu o lingură de lemn. Sunt suficiente doar câteva minute până ce brânza cheddar se va topi și va învălui mușchiul și porumbul cu o aromă extraordinară. 

Separat, pe o a doua tigaie, de preferat grill, încălzește o lipie. Adaugă o pătrime din umplutură, nivelează mixul pe toată suprafața lipiei, lăsând marginile goale cam de 2 cm. Acum e momentul să pui ”capacul” – încă o lipie – și să lași la foc mic prima quesadilla pentru 2 minute. Întoarce-o apoi cu grijă cu o paletă, pentru a se rumeni și pe cealaltă parte. Las-o pe foc încă 2 minute, apoi scoate-o pe un platou pe care îl vei acoperi, pentru a o păstra caldă. 

Repetă procesul și cu celelalte 3 quesadilla, apoi taie-le în câte 4 triunghiuri egale. Având în vedere cantitatea de brânză care îi va da o consistență cremoasă, nu este nevoie de un extra sos. Poate doar de o salată de roșii și pătrunjel, opțional. 

Poftă bună!

Ingrediente

  • 8 lipii pentru tortilla
  • 450 g de mușchi file ELIT
  • 250 g de brânză cheddar
  • 250 g de porumb din conservă
  • 1 linguriță de fulgi de chili

Produse Folosite

Internaționale
Carne Porc

Mici Extra 900 gr Promo

PrânzCinăPicnicMomente Festive
Cu un gust desăvârșit, preferați de românii care caută produse calitative și proaspete.
Carne Porc

Jumări 200 gr ELIT

PrânzCinăAperitiveMomente Festive
Pentru pofticioșii care aleg mereu gustul tradiției, numărul caloriilor pălesc în fața gustului. Alege jumările Elit, produse în România!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Mic dejunSandvișuriAperitive
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta