Protein wraps

Mod de preparare: 

Încinge o tigaie de tip grill pe foc mediu. Taie pieptul de pui în fâșii lungi și subțiri, și pune-l în tigaie, după ce îl ungi cu ulei de măsline, sare și piper. Gătește 3-4 minute pe o parte, apoi întoarce-l și mai lasă-l încă 4 minute. Când este gata, puiul capătă o nuanță aurie pe alocuri. Scoate carnea de pui gătită pe o farfurie și acoper-o cu folie de aluminiu. 

Între timp, taie în fâșii mușchiul file și pune-l pe foc într-o tigaie cu o lingură de ulei. După ce se strânge, se rumenește și răspândește o aromă plăcută de carne afumată, stinge focul.

Acum, că pieptul de pui s-a odihnit 10 minute, îl poți toca cubulețe. Pune puiul într-un bol și amestecă-l cu iaurtul grecesc. 

Ia câte o tortilla și unge-o pe o parte cu 3 linguri de hummus, apoi adaugă câteva bucăți de pui, salată verde, roșii, castravete, brânză feta și fâșii de mușchi file. Înfășoară apoi tortilla și vei obține un delicios wrap plin de proteine. Repetă operațiunea cu celelalte 3 tortilla rămase. 

Aceste protein wraps pot fi consumate imediat după ce sunt preparate, însă pot fi luate și la pachet, pentru a fi servite mai târziu. 

Poftă bună!

Ingrediente

  • 750 g de piept de pui dezosat
  • 200 g de mușchi file ELIT
  • 6 linguri de iaurt grecesc
  • 4 tortillas
  • ¾ cană de hummus
  • 3 căni de salată verde mărunțită
  • 2 roșii mărunțite
  • 1 castravete curățat de coajă și tocat fin
  • ½ cană de brânză feta, mărunțită
  • Ulei de măsline, după gust
  • Sare și piper, după gust

Produse Folosite

Internaționale
Carne Porc

Mici Extra 900 gr Promo

CinăPicnicMomente FestivePrânz
Cu un gust desăvârșit, preferați de românii care caută produse calitative și proaspete.
Carne Porc

Jumări 200 gr ELIT

CinăAperitiveMomente FestivePrânz
Pentru pofticioșii care aleg mereu gustul tradiției, numărul caloriilor pălesc în fața gustului. Alege jumările Elit, produse în România!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

CinăSalatePizza și Paste

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

Momente FestivePrânzCină

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

SandvișuriAperitivePicnic
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta