Plăcinta Cowboy cu cârnați

Mod de preparare:

Curăță cartofii, taie-i cubulețe și pune-i la fiert în apă cu sare, ca pentru piure. 

Separat, într-o tigaie pe foc, pune cârnații tăiați felii în puțin ulei, lasă-i să își scurgă grăsimea, apoi adaugă ceapa, ardeiul și usturoiul tăiate mărunt. Lasă mixul pe foc până ce legumele se înmoaie, cam 5 minute. Apoi adaugă fasolea, roșiile, sarea, piperul și pudra de chilli. Mai este nevoie de încă 5-7 minute pe foc până a fi gata.

Acum e timpul să preîncălzești cuptorul la 200 grade C. După ce cartofii s-au fiert, pregătește piureul, zdrobindu-i și adăugând laptele încălzit și untul. 

Într-un vas de yena sau de ceramică, toarnă mixul de legume cu cârnați, apoi tapetează totul cu piure, iar la final rade brânza cheddar deasupra. Pune vasul în cuptor pentru 20-25 de minute. 

Poftă bună!

Ingrediente

  • 300 g de cârnați Grătărel Plin de Carne ELIT
  • 1 kg de cartofi
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 căței de usturoi
  • 1 cutie de roșii cubulețe
  • 1 cană de fasole roșie la conservă
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 150 g brânză cheddar
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriță de pudră de chilii
  • Sare și piper

Produse Folosite

Cârnați Grătărel Plin de Carne

Cârnații Grătărel Plin de Carne nu mai au nevoie de nicio descriere, au primit cea mai mare apreciere din partea consumatorilor în 2020! Produsul...
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.