Omlete la cuptor cu ciuperci și mușchiuleț

Cine-a zis că omleta e doar pentru micul dejun? Iată o rețetă cu mini-omlete cu ciuperci și mușchiulet de porc de la ELIT. Gata în 20 de minute!

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu laptele, sarea, piperul și pătrunjelul.

Într-o tavă de brioșe, unsă în prealabil cu unt, se toarnă compoziția de ouă. În fiecare formă se pun câteva bucățele de mușchi afumat și câteva bucățele de ciuperci.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se ține circa 15 minute, până când mini-omletele au devenit aurii.

Servește-le calde. Poftă bună!

Ingrediente

  • 4 ouă;
  • 2 linguri lapte;
  • câteva ciuperci proaspete, tăiate bucățele;
  • mușchi de porc afumat ELIT, tăiat cubulețe;
  • sare;
  • piper;
  • pătrunjel.

Produse Folosite

Mușchi file ELIT

Perfect fiert și afumat, Muschiul file de la Elit este ingredientul perfect pentru a scoate din anonimat un platou!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.