Frigănele din conopidă și salam

Mod de preparare:

Pune conopida în apă clocotită cu sare și las-o să fiarbă pentru 10 minute. Scurge apa și las-o la răcit. Între timp, pregătește robotul unde vei mixa conopida cu cele două ouă, salamul, brânza și piperul. Mixează până când ingredientele sunt tocate mărunt și au o textură lipicioasă datorită oului. Nu este nevoie de sare, brânza și mărarul aromat o vor înlocui cu succes.

Toarnă generos ulei într-o tigaie, ca atunci când te pregătești să prăjești șnițele, și aprinde focul, lăsând uleiul la încins. Pune în tigaie, pe rând, câte o lingură din compoziția pentru frigănele, aplatizând-o până la grosimea unui deget. Frigănelele trebuie prăjite pe ambele părți, până ce devin aurii. 

Scoate minunățiile pe un platou pe care ai așezat un șervețel absorbant și servește-le calde, împreună cu smântână sau alte sosuri pe care le preferi. Poftă bună!

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 250 g de salam cu șuncă țărănesc ELIT
  • 2 ouă
  • 100 ml de ulei
  • 100 g de brânză telemea
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • Piper

Produse Folosite

Internaționale
Carne Porc

Mici Extra 900 gr Promo

PrânzCinăPicnicMomente Festive
Cu un gust desăvârșit, preferați de românii care caută produse calitative și proaspete.
Carne Porc

Jumări 200 gr ELIT

PrânzCinăAperitiveMomente Festive
Pentru pofticioșii care aleg mereu gustul tradiției, numărul caloriilor pălesc în fața gustului. Alege jumările Elit, produse în România!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Mic dejunSandvișuriAperitive
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta