Mod de preparare:
Într-un bol încăpător, dizolvă drojdia în laptele călduț, după care adaugă făina, sarea și untul. Frământă bine până la omogenizare, apoi acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la crescut până când își dublează volumul.
După aproximativ o oră, așază aluatul pe blatul de lucru, frământându-l din nou, formând o bilă, după care întinde-l într-o foaie subțire de cel mult 1 cm grosime, din care tai fâșii. Rulează crenvurștii, rând pe rând, în câte o fâșie de aluat.
Într-o oală încăpătoare, pune 2-3 l de apă la fiert și opărește crenvurștii timp de 20-30 de secunde. Cu ajutorul unei spatule, ia-i din apa clocotită și așază-i pe hârtie de copt, într-o tavă.
Îi poți unge cu ou bine bătut. Presară mac sau susan, după preferințe.
Dă tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute. Te anunță mirosul și culoarea arămie când crenvurștii noștri înveliți în aluat sunt gata.
Calzi sau reci, cu muștar, lângă o salată sau simpli, sunt o gustare de senzație.