Crenvurști ELIT înveliți în aluat

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător, dizolvă drojdia în laptele călduț, după care adaugă făina, sarea și untul. Frământă bine până la omogenizare, apoi acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la crescut până când își dublează volumul.

După aproximativ o oră, așază aluatul pe blatul de lucru, frământându-l din nou, formând o bilă, după care întinde-l într-o foaie subțire de cel mult 1 cm grosime, din care tai fâșii. Rulează crenvurștii, rând pe rând, în câte o fâșie de aluat.

Într-o oală încăpătoare, pune 2-3 l de apă la fiert și opărește crenvurștii timp de 20-30 de secunde. Cu ajutorul unei spatule, ia-i din apa clocotită și așază-i pe hârtie de copt, într-o tavă. 

Îi poți unge cu ou bine bătut. Presară mac sau susan, după preferințe.

Dă tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute. Te anunță mirosul și culoarea arămie când crenvurștii noștri înveliți în aluat sunt gata.

Calzi sau reci, cu muștar, lângă o salată sau simpli, sunt o gustare de senzație. 

Ingrediente

  • 12 crenvurști ELIT
  • 500g făină 
  • 200 ml lapte călduț sau apă călduță
  • 10g drojdie uscată
  • 30g unt
  • sare
  • 1 ou pentru uns
  • susan sau mac

Produse Folosite

Internaționale
Carne Porc

Mici Extra 900 gr Promo

PrânzCinăPicnicMomente Festive
Cu un gust desăvârșit, preferați de românii care caută produse calitative și proaspete.
Carne Porc

Jumări 200 gr ELIT

PrânzCinăAperitiveMomente Festive
Pentru pofticioșii care aleg mereu gustul tradiției, numărul caloriilor pălesc în fața gustului. Alege jumările Elit, produse în România!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Mic dejunSandvișuriAperitive
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta