Cârnați cu cartofi dulci și spanac la cuptor

Mod de preparare:

Feliază cârnații și taie cartofii rondele, apoi pune-i într-o tavă. Adaugă și spanacul, după ce s-a dezghețat, amestecând pentru a omogeniza toate ingredientele. 

Pisează căței de usturoi direct peste cele trei ingrediente, adaugă mierea și untul. Amestecă din nou, pentru ca toate ingredientele să se întrepătrundă. 

Acoperă tava cu o folie de aluminiu și pune-o în cuptor la 180 grade C, pentru 45 de minute. Poate fi servit imediat, cald, alături de salata preferată.

Ingrediente

  • 350 g de cârnați Grătărel Plin de Carne ELIT
  • 3 cartofi dulci
  • ½ cană de spanac congelat mărunțit
  • 6 căței de usturoi
  • 2 linguri de unt

Produse Folosite

Cârnați Grătărel Plin de Carne

Cârnații Grătărel Plin de Carne nu mai au nevoie de nicio descriere, au primit cea mai mare apreciere din partea consumatorilor în 2020! Produsul...
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Coaste de porc la cuptor

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Tochitură moldovenească

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Fasole cu ciolan afumat

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.