Brioșe cu legume și Șuncă Praga ELIT

Mod de preparare:

Într-un vas, amestecă făina, praful de copt și sarea, apoi adaugă pe rând ouăle și uleiul de măsline. Taie cașcavalul, gogoșarul, roșia și feliile de Șuncă Praga ELIT în cuburi mici.

Omogenizează toate ingredientele în același vas. Implică-i și pe cei mici în preparare. Echipează-i cu o spatulă și un șorț de bucătar și urează-le spor la amestecat.

Așază în tava de brioșe discurile din hârtie de copt și toarnă compoziția, cât să umpli 3 sferturi din fiecare formă. Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Dă tava la copt pentru 15-20 de minute, până ce brioșele trec testul scobitorii.

Rumenite, calde sau reci, vor fi perfecte pentru o gustare în pachețelul pentru birou ori pentru la școală.

Ingrediente

  • 160g făină
  • 100g Șuncă Praga ELIT
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 2 ouă
  • 50 ml ulei de măsline 
  • 150g cașcaval/ brânză telemea 
  • cubulețe de ardei gras sau gogoșar
  • 1 roșie
  • sare, piper
  • frunze de spanac, mărar, pătrunjel (opțional)

Produse Folosite

Internaționale
Carne Porc

Mici Extra 900 gr Promo

PrânzCinăPicnicMomente Festive
Cu un gust desăvârșit, preferați de românii care caută produse calitative și proaspete.
Carne Porc

Jumări 200 gr ELIT

PrânzCinăAperitiveMomente Festive
Pentru pofticioșii care aleg mereu gustul tradiției, numărul caloriilor pălesc în fața gustului. Alege jumările Elit, produse în România!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Mic dejunSandvișuriAperitive
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta