Meniu pentru zile festive

În zilele festive, familia se adună întotdeauna în jurul unei mese, așa că îi poți surprinde cu un meniu pe măsură

Îți venim în ajutor cu o sugestie de meniu potrivit, pe care îl poți prepara cu ușurință cu ajutorul produselor Elit, dar cu care totodată vei reuși să impresionezi cel mai cârcotaș invitat de la masă.

Platou de mezeluri

Ce poate fi mai ușor de pregătit decât un platou aperitiv de mezeluri? Unde mai pui că un asemenea aperitiv va fi pe placul tuturor, indiferent de gusturi?

Ingrediente pentru 4 persoane:
– 5 felii jambon țărănesc Elit;
– 5 felii salam Chorizo Elit;
– 5 felii ceafă afumată Elit;
– 5 felii pastramă piept de pui Elit;
– 5 felii șuncă de casă Veri;
– 20 grisine;
– 20 crackerși;
– 20 măsline negre și verzi;
– 10 roșii cherry, tăiate pe jumătate.

Mod de preparare:

Aranjează toate mezelurile pe mijlocul platoului, apoi pe lateralele acestuia așază crackerșii, precum și grisinele. Măslinele și roșiile le poți servi alături, într-un bol.

Cârnați la cuptor, cu ierburi aromatice

Ingrediente pentru 4 porții:
– 800 g cârnați de casă Plin de Carne;
– crenguțe de cimbru;
– 2 căpățâni usturoi.

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi acoperă o tavă cu hârtie de copt.

Așază cârnații în tavă, împreună cu crenguțele de cimbru. Asigură-te că aceștia nu se ating între ei. Dă cârnații la cuptor pentru 30 de minute.

După ce se scurg primele 15 minte, deschide cuptorul pentru a întoarce cârnații pe partea cealaltă, dar și pentru a introduce usturoiul.

La final, scoate cârnații din tavă și servește-i cu murături și cu usturoiul copt. Opțional, poți servi și o garnitură precum piureul, cartofii la cuptor sau varza de Bruxelles la tigaie.

Coaste de porc afumate cu cartofi copți la cuptor

Ingrediente pentru 4 porții:
– 3 bucăți coaste întregi afumate Elit;
– 2 linguri zahăr;
– 1 lingură piper măcinat;
– 1 lingură sare;
– 1 lingură chimion;
– 1 lingură chilli;
– 2 linguri boia dulce;
– 1 kg cartofi roșii, de mici dimensiuni;
– 1 lingură rozmarin.

Mod de preparare:

Pune o oală cu apă la fiert și opărește preț de câteva minute coastele de porc afumate. Între timp, preîncălzește cuptorul la 225 grade Celsius.

Masează coastele opărite și apoi scurse bine cu toate condimentele în afară de rozmarin. Așază-le într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Deasupra pune folie de aluminiu, astfel încât coastele să fie complet acoperite.

Curăță cartofii și apală-i bine, apoi masează-i cu rozmarin și așază-i în tavă, lângă coaste. Introdu tava la cuptor și gătește până când cartofii sunt rumeniți foarte bine. În ultimele 10 minute, poți lua folia de aluminiu de pe coaste, pentru ca acestea să capete o crustă crocantă.

Servește coastele cu cartofi imediat ce le scoți din cuptor.

Poftă bună!

Meniuri de Familie

O zi fericită din viața oricărei familii e atunci când toți membrii se adună la masă, gata să guste din bunătățile zilei. Pentru meniuri de ELITă, inspiră-te din rețetele noastre bazate pe principiile unei alimentații echilibrate, cu reîntoarcere la valorile autentice românești.