Pizza Carnivora cu bacon și pastramă

Pizza favorită e cea cu multă carne? Avem rețeta potrivită pentru tine.

Mod de preparare:

Prepară blatul de pizza. Amestecă drojdia cu făina și un praf de sare. Separat, într-un pahar, mixează mierea cu 125 ml de apă călduță. Toarnă, puțin câte puțin, din amestecul cu miere în făină. Frământă aluatul până devine elastic și omogen. Pune 2 linguri de ulei de măsline și frământă încă puțin. Unge pereții castronului cu ultima linguriță de ulei. Acoperă aluatul cu un ștergar curat și lasă-l la crescut într-un loc călduț, circa 30 de minute.

Încinge o tigaie și rumenește baconul în ea timp de câteva secunde. Apoi, e rândul pieptului de pui să fie rumenit, cu un praf de sare și piper.

Întinde aluatul pe un blat de lucru presărat cu făină și modelează-l în forma unui disc aplatizat. Dacă vrei un blat subțire, întinde cât de bine poți aluatul. Așază apoi blatul într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt.

Acoperă blatul cu pasta de roșii, întinsă omogen pe toată suprafața acestuia. Aranjează frumos ceapa și ciupercile tăiate felii. Taie pieptul de pui cubulețe și aranjează bucățile pe blat. Așază feliile de bacon, apoi măslinele, iar deasupra presară mozarella rasă.

Bagă tava la cuptorul preîncins la 240 grade Celsius. Lasă pizza la copt circa 15-20 de minute, apoi scoate-o, taie-o felii și servește-o cât de caldă.

Poftă bună!

Ingrediente

• 250 g făină;
• 8 felii bacon Elit;
• 150 g pastramă de pui Elit;
• 100 g șuncă York Elit;
• ½ drojdie uscată;
• ½ linguriță de miere;
• 125 ml apă călduță;
• 3 linguri ulei de măsline;
• 100 g pastă de roșii;
• 1 ceapă mică;
• 2 ciuperci;
• 25 g măsline, întregi sau feliate, după preferințe;
• 70 g mozzarella rasă în prealabil;
• sare;
• piper.

Produse Folosite

Internaționale
Carne Porc

Mici Extra 900 gr Promo

PrânzCinăPicnicMomente Festive
Cu un gust desăvârșit, preferați de românii care caută produse calitative și proaspete.
Carne Porc

Jumări 200 gr ELIT

PrânzCinăAperitiveMomente Festive
Pentru pofticioșii care aleg mereu gustul tradiției, numărul caloriilor pălesc în fața gustului. Alege jumările Elit, produse în România!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Mic dejunSandvișuriAperitive
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta