Mod de preparare:
Pune conopida în apă clocotită cu sare și las-o să fiarbă pentru 10 minute. Scurge apa și las-o la răcit. Între timp, pregătește robotul unde vei mixa conopida cu cele două ouă, salamul, brânza și piperul. Mixează până când ingredientele sunt tocate mărunt și au o textură lipicioasă datorită oului. Nu este nevoie de sare, brânza și mărarul aromat o vor înlocui cu succes.
Toarnă generos ulei într-o tigaie, ca atunci când te pregătești să prăjești șnițele, și aprinde focul, lăsând uleiul la încins. Pune în tigaie, pe rând, câte o lingură din compoziția pentru frigănele, aplatizând-o până la grosimea unui deget. Frigănelele trebuie prăjite pe ambele părți, până ce devin aurii.
Scoate minunățiile pe un platou pe care ai așezat un șervețel absorbant și servește-le calde, împreună cu smântână sau alte sosuri pe care le preferi. Poftă bună!