Quesadilla cu mușchi file, cheddar și porumb

Mod de preparare:

Într-o tigaie antiaderentă, pune mușchiul tăiat felii subțiri, porumbul, brânza cheddar și fulgii de chilli, amestecând cu o lingură de lemn. Sunt suficiente doar câteva minute până ce brânza cheddar se va topi și va învălui mușchiul și porumbul cu o aromă extraordinară. 

Separat, pe o a doua tigaie, de preferat grill, încălzește o lipie. Adaugă o pătrime din umplutură, nivelează mixul pe toată suprafața lipiei, lăsând marginile goale cam de 2 cm. Acum e momentul să pui ”capacul” – încă o lipie – și să lași la foc mic prima quesadilla pentru 2 minute. Întoarce-o apoi cu grijă cu o paletă, pentru a se rumeni și pe cealaltă parte. Las-o pe foc încă 2 minute, apoi scoate-o pe un platou pe care îl vei acoperi, pentru a o păstra caldă. 

Repetă procesul și cu celelalte 3 quesadilla, apoi taie-le în câte 4 triunghiuri egale. Având în vedere cantitatea de brânză care îi va da o consistență cremoasă, nu este nevoie de un extra sos. Poate doar de o salată de roșii și pătrunjel, opțional. 

Poftă bună!

Ingrediente

  • 8 lipii pentru tortilla
  • 450 g de mușchi file ELIT
  • 250 g de brânză cheddar
  • 250 g de porumb din conservă
  • 1 linguriță de fulgi de chili

Produse Folosite

Elit
Carne Porc

Mușchi file ELIT

La MeciSandvișuriMic dejunAperitive
Perfect fiert și afumat, Muschiul file de la Elit este ingredientul perfect pentru a scoate din anonimat un platou!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

PicnicLa MeciMic dejun
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta