Frigărui din salam, mozzarela și căpșuni

Mod de preparare:

Prepară mai întâi glazura, încălzind oțetul balsamic împreună cu zahărul într-o tigaie, la foc mediu. După ce zahărul s-a dizolvat și amestecul a început să fiarbă, lasă-l pe foc încă două minute și pune glazura deoparte, la răcit.

Pregătește apoi frigăruile, înțepând cu grijă, alternativ, feliile de salam, buletele de mini-mozzarela și căpșunile întregi. La final, glazurează-le cu crema delicioasă de oțet balsamic și asezonează-le cu cimbru proaspăt. 

Combinația gusturilor te va surprinde plăcut, cu siguranță!

Ingrediente

  • 250 g mini-salam bănățean ELIT
  • 250 g căpșuni
  • 60 g mini mozzarela
  • 3 linguri de oțet balsamic
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 2 lingurițe de cimbru proaspăt

Produse Folosite

Elit
Carne Porc

Salam Bănățean 350 gr ELIT

Mic dejunAperitivePicnicPizza și paste
100% Românesc, 100% gust desăvârșit. Salamul bănățean cu plus de mirodenii, spectaculos de bun!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Mic dejunSandvișuriAperitive
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta