Sparanghel cu bacon, parmezan și ou poșat

Mod de preparare:

Spală sparanghelul, apoi curăță-l ca la carte: rupe părțile lemnoase și rade cu un cuțit special suprafața fibroasă. Înfășoară apoi în câte una sau două fâșii de bacon tijele sparanghelului.

Pune sparanghelul în tavă, stropindu-l cu puțin ulei. Lasă-l la copt în cuptor pentru 10 minute, apoi adaugă parmezanul ras și mai lasă-l încă 10 minute. 

Între timp, prepară cele 4 ouă prin poșare. Așază apoi buchețele de sparanghel pe câte o felie de pâine prăjită în prealabil, stropeștele cu zeamă de lămâie, adaugă câte un ou poșat, presară sare și piper și pregătește-te să savurezi un aperitiv inedit.

Dacă îți place această rețetă, o poți încerca și la micul dejun sau la un brunch în weekend.

Ingrediente

  • 2 legături de sparanghel
  • 200 g de bacon ELIT
  • 1 lămâie
  • 4 felii de pâine pentru toast
  • 4 ouă
  • Sare, piper și ulei

Produse Folosite

Elit
Carne Porc

Bacon vid ELIT

Mic dejunAperitiveSalatePicnic
Ficățeii înveliți în bacon vor fi mereu mai atrăgători pentru mofturoșii familiei! Încearcă baconul de la Elit și surprinde-i pe cei dragi!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Mic dejunSandvișuriAperitive
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta