Plăcinta Cowboy cu cârnați

Mod de preparare:

Curăță cartofii, taie-i cubulețe și pune-i la fiert în apă cu sare, ca pentru piure. 

Separat, într-o tigaie pe foc, pune cârnații tăiați felii în puțin ulei, lasă-i să își scurgă grăsimea, apoi adaugă ceapa, ardeiul și usturoiul tăiate mărunt. Lasă mixul pe foc până ce legumele se înmoaie, cam 5 minute. Apoi adaugă fasolea, roșiile, sarea, piperul și pudra de chilli. Mai este nevoie de încă 5-7 minute pe foc până a fi gata.

Acum e timpul să preîncălzești cuptorul la 200 grade C. După ce cartofii s-au fiert, pregătește piureul, zdrobindu-i și adăugând laptele încălzit și untul. 

Într-un vas de yena sau de ceramică, toarnă mixul de legume cu cârnați, apoi tapetează totul cu piure, iar la final rade brânza cheddar deasupra. Pune vasul în cuptor pentru 20-25 de minute. 

Poftă bună!

Ingrediente

  • 300 g de cârnați Grătărel Plin de Carne ELIT
  • 1 kg de cartofi
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 căței de usturoi
  • 1 cutie de roșii cubulețe
  • 1 cană de fasole roșie la conservă
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 150 g brânză cheddar
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriță de pudră de chilii
  • Sare și piper

Produse Folosite

Plin de Carne
Carne Porc

Cârnați Grătărel Plin de Carne

PrânzCinăPicnicLa Meci
Cârnații Grătărel Plin de Carne nu mai au nevoie de nicio descriere, au primit cea mai mare apreciere din partea consumatorilor în 2020! Produsul...
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Tochitură moldovenească

PrânzCinăMomente Festive

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

La MeciMic dejunSandvișuri
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta