Slănina Ardelenească de la Elit, o specialitate care aduce în farfurie aroma bogată și textura plăcută a tradițiilor culinare din Ardeal. Preparată după metode consacrate, această slănină se distinge prin calitatea excepțională a cărnii de porc și printr-un gust care îți amintește de mesele copilăriei. Ideală pentru a fi degustată ca aperitiv sau utilizată în diferite rețete pentru a adăuga profunzime și savoare, Slănina Ardelenească Elit este alegerea perfectă pentru cei care prețuiesc autenticitatea și gustul inconfundabil al tradiției.
Din Gama Elit
ZNE’GO Sare
ZNE’GO BBQ
Mici Porc – Vită 900 gr Elit
Mici Extra 900 gr Promo
Jumări 200 gr ELIT
Salam Chorizo Premia Felii Gastro
Descoperă lumea bunului gust!
Piept de porc la cuptor
• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.
Coaste de porc la cuptor
• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.
Tochitură moldovenească
• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.
Fasole cu ciolan afumat
• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.