Piept de porc la cuptor

Un ospăț desăvârșit implică și un preparat pe bază de carne. De această dată, îți propunem o idee de cină demnă de un gurmand adevărat: piept de porc la cuptor.

Image List 2

Ingrediente

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Mod de preparare:

Crestează pieptul de porc pe partea cu șorici, astfel încât să obții mici pătrate.

Presară piper, sare, cimbru și freacă foarte bine carnea, astfel încât condimentele să pătrundă și între tăieturi.

Adaugă usturoiul pisat și fulgii de ardei iute. Împrăștie cu mâna condimentele pe întreaga suprafață a cărnii.

Condimentează în mod similar și partea fără șorici.

Taie morcovul rondele și pune bucățile pe fundul tăvii în care vei coace preparatul.

Taie ceapa solzișori și adaug-o peste morcov.

Pune și usturoiul în tavă, presându-l bine alături de celelalte legume.

Pe patul de legume, pune pieptul de porc. Poziționează partea cu șorici în sus. Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de 1 oră.

După acest timp, scoate tava din cuptor și stropește pieptul de porc cu vinul alb sec, apoi mărește temperatura la 200 °C, lăsând tava încă o oră la cuptor.

Scoate legumele din tavă, acestea urmează a fi pregătite sub formă de sos. Mai lasă carnea la copt pentru încă o oră, timp în care se va rumeni frumos.

Poftă bună!

Descoperă și alte rețete