Tochitură moldovenească

O specialitate regională de care cu greu ne putem sătura, tochitura moldovenească este la loc de cinste pe mesele românilor. Iată cum o prepari acasă, folosind produsele ELIT.

Mod de preparare:

Pune untura în ceaun, iar când se încinge, adaugă slănina și pulpa de porc tăiată cubulețe. Amestecă bine până când slănina începe să se topească, iar carnea se albește pe toate părțile.

Adaugă supa sau apa, apoi condimentează cu sare, piper și restul condimentelor dorite, alături de jumătate din usturoiul tocat mărunt. Lasă la fiert până se evaporă tot lichidul și carnea începe să sfârâie din nou.

Pune cârnații și 1-2 foi de dafin udate și stoarse, pentru a evita arderea lor în uleiul încins. Verifică și carnea. Dacă e destul de pătrunsă, treci la etapa următoare. Dacă nu, mai adaugă un pahar cu apă sau supă și lasă până la evaporarea completă a acesteia.

Mai lasă puțin preparatul pe foc și stinge totul cu un pahar de vin sec, alb, de calitate. Pune și restul usturoiului. Dacă vrei să dai preparatului puțină culoare, adaugă și puțin sos peste mămăliguță, apoi pune 3 linguri de pastă de tomate diluată cu puțină apă. Amestecă bine-bine și lasă totul să scadă, acoperind parțial cu un capac.

Pregătește și mămăliguța, după bunul tău plac. Pune ulei într-o tigaie, pentru a face ouăle ochiuri.

Aranjează toate farfuriile pe masă și începe să împarți preparatul: cu o lingură pune mămăliguță în fiecare farfurie. Deasupra ei, chiar în mijloc, pune oul ochi. În jurul mămăliguței pune carnea, iar în jurul oului, brânza de burduf, feta sau telemea. Alături, adaugă și cârnăciorii.

Ornează totul cu frunzulițe de pătrunjel și servește tochitura cu murături.

Poftă bună!

Ingrediente

• 500 g pulpă de porc;
• 300 g cârnați afumați Elit;
• 200 g slăninuță afumată Elit;
• 3 linguri untură Elit (sau ulei);
• 1 pahar vin alb;
• 4-5 căței usturoi;
• 3 linguri pastă de tomate (opțional);
• 200 ml apă (sau supă);
• sare;
• piper;
• cimbru;
• dafin;
• mămăliguță;
• 1 ou, pentru fiecare porție.

Produse Folosite

Internaționale
Carne Porc

Mici Extra 900 gr Promo

PrânzCinăPicnicMomente Festive
Cu un gust desăvârșit, preferați de românii care caută produse calitative și proaspete.
Carne Porc

Jumări 200 gr ELIT

PrânzCinăAperitiveMomente Festive
Pentru pofticioșii care aleg mereu gustul tradiției, numărul caloriilor pălesc în fața gustului. Alege jumările Elit, produse în România!
Mai multe rețete

Folosind Produse Elit

Piept de porc la cuptor

PrânzCină

• piept de porc;
• usturoi pisat;
• 1 morcov;
• 200 ml vin alb sec;
• sare;
• cimbru uscat;
• 1 ceapă;
• piper;
• fulgi de ardei iute;
• 2-3 căței de usturoi.

Vezi Rețeta

Coaste de porc la cuptor

PrânzCinăSalate

• coaste afumate de porc Elit;
• usturoi;
• ulei de măsline;
• sare;
• piper;
• cimbru;
• rozmarin.

Vezi Rețeta

Fasole cu ciolan afumat

PrânzCinăMomente Festive

• 2 cepe;
• 2 morcovi;
• ½ căpățână țelină;
• 1 rădăcină pătrunjel;
• 1 ardei gras;
• 2 lingurițe boia de ardei dulce;
• 1 linguriță cimbru pisat;
• 1 ciolan afumat Elit (circa 1,5 kg);
• 5 l apă.

Vezi Rețeta

Sandviș cu bacon, avocado și sos...

Mic dejunSandvișuriAperitive
Pentru sosul de usturoi:

• 4 căței usturoi;
• 1 iaurt natural;
• câteva fire de pătrunjel;
• zeama de la o lămâie.

Pentru sandviș:

• 2 felii pâine;
• 1 avocado feliat;
• câteva cubulețe de bacon Elit, prăjite în ulei.

Vezi Rețeta

Sandviș franțuzesc cu mușchi file

Mic dejunSandvișuriPicnic

• 1 baghetă franțuzească;
• 2 felii mușchi file Elit;
• 4 felii brânză emmentaler;
• maioneză;
• castraveți murați, tăiați rondele;
• opțional, câteva frunze de salată verde.

Vezi Rețeta

Pizza Carnivora cu bacon și pastramă

PrânzCinăPizza și Paste

• 250 g făină;
• 8 felii bacon Elit;
• 150 g pastramă de pui Elit;
• 100 g șuncă York Elit;
• ½ drojdie uscată;
• ½ linguriță de miere;
• 125 ml apă călduță;
• 3 linguri ulei de măsline;
• 100 g pastă de roșii;
• 1 ceapă mică;
• 2 ciuperci;
• 25 g măsline, întregi sau feliate, după preferințe;
• 70 g mozzarella rasă în prealabil;
• sare;
• piper.

Vezi Rețeta